به گزارش خبرگزاری «حوزه»، ... و خداوند شما بندگان را آفرید، سپس شما را میمیراند و بعضی را به سن پیری و انحطاط میرساند". ( قرآن کریم)
حقيقت آن است كه سالمندی، مصیبتی جانکاه نیست که به آن با دیدی منفی بنگریم و برایش متأسف باشیم. این دیدگاه که آدمی، پیری و سالمندی را تنها از دید ضعف قوا و انحطاط بدن یا ضعف دید و گوش و دیگر حواس مورد توجه قرار دهد، اشتباهی بس بزرگ است.
ارزش سالمندی تا بدان جاست که پیامبر اکرم (ص) ، سالمندان را مایه برکت و وجود آنان را در میان خانواده و جمع، همانند نبی در میان امت به شمار آورده اند.
سالمندی، مرحلهای از مراحل عمر، همراه با زیباییهایی است که بیشتر افراد به دلیل ناآگاهی یا نداشتن زمینه مناسب، با نگرانی و تأسف با آن برخورد میکنند و به آن حساسیت نشان میدهند. در واقع سالمندی، دوران برداشت محصول زندگی است که آدمی حاصل تلاش و فعالیت سالهای عمر دراز و طولانی خود را در پیش رو مییابد.
جامعه و نسل جوان، به هدایت و ارشاد نیاز دارد تا بتواند در مسیر صحیح زندگی گام بردارد. سالمندان از این جهت که صاحب آگاهیها و اطلاعات فراوان هستند، میتوانند با فراهم آوردن موجبات هدایت و ارشاد جوانان، جامعهای را از سقوط در سراشیبی انحطاط و زوال حفظ کنند.
از این منظر سالمندان، گنجینههایی از تجربههای زندگی را به همراه دارند و میتوانند برای نسل جوان، مشاور و راهنمای خوبی باشند.
از سویی سالمندان، پاسدار ارزشها و حافظ سنتهای اصیل و ارزیاب فرهنگ و میراث اجتماعی هستند. آنان با معاشرت و انس با نسل جدید، میکوشند مفهوم زندگی را برای آنها روشن کنند، و مراقب باشند لغزش و خطایی از ایشان سرنزند، اخلاق و ادب را به آنها بیاموزند و حفظ و حراست از دستاوردها را به آنان آموزش دهند
البته سالمندی در کنار مزایای خاص خود، دوران هجوم بیماریها و عارضههای گوناگون است؛ چنان که می توان گفت سالخوردگی، آشیانه ی بسیاری از مرضها و زمینه های نامناسب زندگی و هجوم بیماریهای گوناگون است، کما این که جدای از این مساله از حیث روحی و روانی نیز این دوره، مقطع زمانی خاصی به شمار می رود که از همه ابعاد باید به شرایط و اقتضائات آن توجه ویژه داشت.
بي شك ،بيمه و بازنشستگي از جمله مهمترين نيازمندي هاي سالمندان كشور است. واقعا جاي تاسف است كه به گفته يكي ازمسوولان سازمان بهزيستي حدود 20 درصد سالمندان هيچگونه بيمه درماني ندارند.ازسويي مشكلات به همين جا هم ختم نمي شود چرا كه بنا برآمارهم اينك چيزي حدود هفت درصد سالمندان كشور به تنهايي زندگي ميكنند، 30 درصد با فرزندان و 70 درصد با همسر و فرزندانشان.
از سويي بايد توجه داشت كه در حال حاضر بالغ بر 6 درصد جمعیت کشور سالمندان هستند که این میزان تا سال 1406 شمسی به 13 میلیون نفر از جمعیت کل کشور یعنی بیش از 10 درصد جمعیت وتا سال 1425 به بیش از 26 میلیون نفر یعنی 25 در صد کل جمعیت کشور افزایش مییابد كه طبعاً بايد براي اين جمعيت قابل توجه و حل مشكلات و نیازهای مالی و روحی و روانی آنان فكري اساسی كرد.
۳۱۳/۸